IJSLANSDE LOPI

Scandinavische wol pur sang

IJslandse Lopi is bijzonder isolerend, ademend en sterk. De wol bestaat uit een combinatie van binnen- en buitenvezels. De binnenvezels zijn fijn, zacht en sterk isolerend. De buitenste vezels zijn lang, sterk en weerbestendig. Samen creëren ze het hoogwaardige IJslandse Lopi. Deze wol is bekend van de vele prachtige ajourpatronen in truien en vesten, maar deze wol is ook heel geschikt om mee te haken.

Toont alle 2 resultaten


IJslandse Lopi

Het harde IJslandse klimaat heeft de wol van het IJslandse schaap mede gevormd. De wol moet de schapen natuurlijk warm houden in de barre, bijtende kou. De natuurlijke samenstelling van de wol maakt dat IJslandse Lopi bijzonder isolerend, ademend en sterk is.

Het IJslandse schaap

Als een ras is het IJslandse schaap uniek. Vanwege de geïsoleerde ligging van IJsland is er geen inmenging geweest met andere schapenrassen. Het ras is daarom nog steeds terug te leiden naar het allereerste IJslandse schaap dat met de Vikingen meer dan 1.000 jaar geleden naar IJsland kwam. Ook fijn om te weten: de schapen grazen zomers vrij in de IJslandse natuur, schapenbedrijfen zijn doorgaans relatief klein (200/300 schapen) en mulesing is in IJsland niet bekend.

De waardering van wolgalerie.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.