Over Wolgalerie

Duurzamer aanbod

Wolgalerie is opgericht, door mij, Dirmia Andeweg. Ik brei al zolang ik mij kan herinneren, ik kan er mijn creativiteit in kwijt, het geeft me rust en voldoening. Met het bewuster worden van het nut en de noodzaak zuiniger met de aarde en al haar bronnen om te gaan, zoek ik altijd naar een duurzaam aanbod van wol en garens. Vanuit die behoefte en met een achtergrond in marketing, ben ik Wolgalerie gestart. Het streven is niet de grootste aanbieder van breiwol en haakgarens te zijn, maar wel de beste. 

Peru’s finest

Tijdens een vakantie in Peru maakte ik kennis met Peru’s finest: garens van baby alpaca. Hoe prachtig vond ik die en zacht! Ik stond in een winkel met een Britse meneer, jawel, een meneer en zijn vrouw stond buiten te wachten, de baby alpaca garens van Indiecita te bekijken, te voelen en te berekenen hoeveel van die pakketten er in mijn backpack zouden passen. Ik realiseerde me twee dingen. 1) Breien is echt voor iedereen en 2) deze prachtige garens ga ik in Nederland aanbieden.

Voor iedereen

Een aantal jaar later is het zover. Het idee is verder uitgewerkt en Wolgalerie is een feit. Je koopt hier prachtige, kwalitatieve garens, in mooie kleuren waarbij al het aanbod geselecteerd is op duurzame, diervriendelijke en fair trade kenmerken. Bij Wolgalerie hoef je daar niet naar op zoek, het is er gewoon. Het assortiment is een mix van exclusieve tot de meer betaalbare garens, naalden en patronen. Want breien, of haken, is inderdaad voor iedereen. Zo moet het volgens mij ook zijn: goed, mooi en toegankelijk.